Ads Top

TU Delft start online MicroMasters program zonne-energie

De TU Delft biedt vanaf 25 april 2017 een online MicroMasters program Solar Energy Engineering aan, gericht op (toekomstige) professionals in het snel ontwikkelende vakgebied van zonne-energie. Het programma biedt studenten en professionals de kans om een aantal vakken op masterniveau te kunnen volgen, om zich verder te kunnen ontwikkelen.

In het programma wordt aandacht besteed aan photovoltaïsche energie conversie, technologieën, systemen en de integratie van photovoltaïsche systemen in microgrids. Zonnecellen worden ook wel photovoltaics (PV) genoemd. Ze zijn gemaakt van halfgeleidermateriaal en gebruiken het photovoltaïsch effect om de energie uit zonlicht om te zetten in elektriciteit.

De TU Delft biedt sinds 2013 de gratis online bachelor cursus (MOOC) Solar Energy aan, met tot nu toe meer dan 180.000 inschrijvingen uit de hele wereld. Prof. Arno Smets, die de cursus doceert, kreeg van veel deelnemers die zich verder in het onderwerp willen verdiepen de vraag om een vervolg. Anders dan de MOOC, bestaat het MicroMasters program uit vakken op masterniveau en een eindproject dat de deelnemers via skype moeten presenteren aan een van de betrokken docenten. Vakken kunnen gratis worden gevolgd, voor deelname aan het eindproject en het behalen van een certificaat wordt een vergoeding gevraagd. Het MicroMaster-certificaat geeft deelnemers die toegelaten worden tot de masteropleiding Sustainable Energy Technology, de mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen.

Arno Smets: “Naar aanleiding van de vele verzoeken om een vervolg op de Solar Energy MOOC, besloten mijn collega’s en ik om een aantal vakken van het masterprogramma Sustainable Energy Technology online aan te gaan bieden. De revolutie in de inzet van zonne-energie is net begonnen en we zien dat onze partners uit de industrie behoefte hebben aan goed opgeleide zonne-energie experts. We hopen dat de nieuwe serie van vakken op masterniveau veel meer mensen zal inspireren om systemen te ontwerpen en aan te leggen.”

"We willen cursisten graag beter van dienst zijn, ook als ze al een baan hebben. Het online MicroMasters program sluit goed aan bij de arbeidsmarkt die vraagt om flexibele vormen van onderwijs,” zegt Anka Mulder, initiator van het online onderwijs aan de TU Delft. "Professionals en studenten wereldwijd kunnen het onderwijs volgen waar en wanneer het hen het best uitkomt. Voor sommigen zal het ook een opstapje zijn naar de masteropleiding aan de TU."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.