Ads Top

Proefproject met digitale budgetmeter in Zele en Turnhout

De Vlaamse overheid gaf recent groen licht voor de komst van digitale meters, vanaf 2019. Daarbij zullen klanten met een actieve budgetmeter voor elektriciteit of gas prioritair worden betrokken.

Daarom starten netbeheerders Eandis en Infrax in juni 2017 een project dat de komst van de digitale budgetmeter voorbereidt. Ongeveer 200 budgetmeterklanten uit Zele (provincie Oost-Vlaanderen) en Turnhout (provincie Antwerpen) krijgen de kans hier, op vrijwillige basis, aan deel te nemen.

De overschakeling naar de digitale meter maakt een uitbreiding van het huidige betaalsysteem mogelijk. Naast de betaling via de betaalterminal, overschrijving en storting zullen nu ook online betalingen mogelijk zijn. We mikken hiervoor op een moderne web- toepassing die de digitale budgetmeters centraal kan aansturen, 24 op 7. Het gebruik van de huidige blauwe en gele oplaadkaarten valt volledig weg. Ze hoeven dus geen verplaatsing naar een betaalterminal in een OCMW of klantenkantoor van Eandis of Infrax meer te maken. Daarnaast zal de klant zijn saldo en verbruik kunnen bekijken via het web.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.