Ads Top

Elektrisch rijden groeit fors: meer dan 10 miljoen schone kilometers in 2016

Het Haagse openbare laadnetwerk leverde in 2016 stroom voor 10.626.297 schone kilometers. Dat staat gelijk aan bijna 266 rondjes om de aarde. Ter vergelijking: in 2015 ging het om 158 rondjes om de aarde. Dat betekent dat elektrische rijders 68% meer stroom hebben geladen dan in 2015. De elektriciteit voor het Haagse laadnetwerk wordt opgewekt door Nederlandse windmolens.

Elektrisch rijden zit in Den Haag in de lift. Er rijden naar schatting zo'n 4.000 Hagenaars elektrisch. Vorig jaar waren dat er ca. 2.300. Dit betekent dat er ook meer vraag is naar laadpalen. In een jaar tijd groeide de vraag met 48% van 430 naar 638 palen. Het gemiddelde gebruik per paal is ook flink toegenomen.

De gemeente investeert in elektrisch vervoer met onder andere een subsidieregeling voor elektrische auto's, elektrische scooters of bezorgfietsen en het plaatsen van gewone laadpalen en snellaadstations. Wethouder Tom de Bruijn legt uit waarom de gemeente in deze vorm van vervoer investeert:  "Elektrisch rijden is schoon en draagt daarmee bij aan het verder verbeteren van de Haagse luchtkwaliteit".

2 opmerkingen:

  1. Heb ik even geluk anderhalve maand geleden nog een elektrische auto gekocht bij de autogarage.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartstikke goed, maar worden de auto's wel duurzaam opgeladen? anders heeft het nogsteeds geen zin....

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.