Ads Top

Aftrap Gebouw vol Energie in Den Bosch

Woensdag 8 maart was de start van Gebouw vol Energie. Een programma vanuit gemeente ‘s-Hertogenbosch en de Bossche Energiecoalitie dat eigenaren en gebruikers van gebouwen kennis, inspiratie en ondersteuning biedt. Dit om hun gebouw naar energieneutraal te renoveren. ’s-Hertogenbosch wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn.

Tijdens de startbijeenkomst zetten Kuijpers Installaties, het Koning Willem I College en gemeente ’s-Hertogenbosch hun handtekening. Ze sloten met elkaar een intentieverklaring. En bezegelden de samenwerking met de partners Kantoor vol Energie en SPARK innovatiecampus. De bijeenkomst vond plaats in het energieneutrale kantoor van de Afvalstoffendienst.

Wethouder Jan Hoskam ondertekende de overeenkomst namens de gemeente: “Een Gebouw vol Energie levert meerwaarde aan de eigenaar én gebruiker. Het is comfortabel, betaalbaar en biedt gebruikerswaarde. Voor de eigenaar is het rendabel, beter verhuurbaar én toekomstbestendig.”

In het programma van Gebouw vol Energie gaan organisaties, leveranciers en gemeente praktisch met elkaar aan de slag. De deelnemers aan het programma krijgen methoden en voorbeelden. Hiermee kunnen ze vervolgens zelf aan de slag om het gebouw te renoveren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over het stellen van de juiste vraag aan en andere samenwerking met marktpartijen. En over hoe het aanbestedingsproces te organiseren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.