Ads Top

TenneT geeft eerste groene hybride obligatie ooit uit

TenneT Holding heeft vandaag met succes de allereerste zogenoemde groene hybride obligatie (Green Hybrid Bond) ter wereld uitgegeven. Het gaat om de uitgifte van 1 miljard euro aan obligaties met een couponrente van 2,995 procent en een non-call periode van zeven jaar. De hybride obligatie-uitgifte heeft een beoordeling van Baa3 ontvangen van Moody’s en BB+ van Standard & Poor’s.

TenneT's investeringen in offshore-windenergieprojecten in Nederland en Duitsland zullen naar verwachting 9 tot 11 miljard euro bedragen in de komende tien jaar.

In de periode tot 2019 realiseert TenneT ruim 7.000 MW aan aansluitcapaciteit voor offshore-windparken in het Duitse deel van de Noordzee. Deze netaansluitingen kunnen een hoeveelheid elektriciteit transporteren die overeenkomt met het jaarlijkse stroomverbruik van ca. 7 miljoen huishoudens. TenneT verwacht in 2023 3.500 MW aan aansluitcapaciteit te hebben aangelegd in het Nederlandse deel van de Noordzee. Dit komt overeen met het jaarlijkse stroomverbruik van circa 3,5 miljoen huishoudens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.