Ads Top

Groningers kunnen meepraten over duurzame energie in provincie

Groningers zijn van harte uitgenodigd om in maart en april mee te praten over het provinciale beleid rondom duurzame energie. Dat kan tijdens tien bijeenkomsten, die op verschillende plekken in de provincie worden gehouden. De provincie Groningen wil ervoor zorgen dat in 2050 alle energie duurzaam wordt opgewekt. Daarvoor is het van belang dat ook de inwoners meedenken. Tijdens de bijeenkomsten zullen de gedeputeerden Nienke Homan en Fleur Gräper-van Koolwijk aanwezig zijn.

De doelstelling om uiteindelijk te zorgen voor een volledig duurzame energievoorziening is een van de onderdelen uit het programma Energietransitie. Om dat te bereiken zijn alle vormen van groene energieopwekking nodig: via wind, zon, biomassa en aardwarmte. Vanzelfsprekend hebben die manieren van opwekken invloed op het Groninger landschap. Maar onder welke voorwaarden moet dat gebeuren? En hoe zit het met de verdeling van de lusten en de lasten? Dit zijn zaken waarover wij als provincie graag met de inwoners in gesprek gaan.

Wie mee wil praten kan terecht op de volgende bijeenkomsten (start vanaf 19.30 uur):
21 maart: Buurtcentrum Noordstee, Stadskanaal
23 maart: Buurthuis De Brug, Bellingwolde
27 maart: Dorpshuis, Ezinge
30 maart: Buurthuis Oosterhaar, Haren
4 april: Dorpshuis, Loppersum
6 april: De Menterne, Muntendam
10 april: Poortershoes, Groningen
13 april: MFC De Binding, Oude Pekela
18 april: Dorpshuis, Tolbert
20 april: De Klinker, Winschoten
Aanmelden kan via het digitale formulier. Kijk voor meer informatie over de bijeenkomsten ook in het dossier duurzame energie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.