Ads Top

ARN toont batterijbox tijdens AutoMotive Week

Tijdens de Automotive Week 2017 op de Automotive Campus in Helmond presenteert ARN de batterijbox. Dit is een nieuw middel voor het veilig vervoer van afgedankte batterijen met een vervoersrisico uit elektrische auto’s. De batterijbox is zowel op de publieksdag op zondag 26 maart als tijdens de openingsdag op maandag 27 maart te zien.

Op dit moment rijden er in Nederland ruim 112.000 elektrische auto’s. Lithium-ion batterijen uit elektrische en hybride auto’s zullen op den duur gedemonteerd en getransporteerd moeten worden naar een recycler. Uit veiligheidsoverwegingen moet het vervoer van deze gedemonteerde batterij zorgvuldig plaatsvinden. Voor de meeste batterijen is dit geen enkel probleem. Er zijn echter ook instabiele batterijen die zijn geclassificeerd als niet-transportzeker. Dit zijn batterijen met vervoersrisico’s, bijvoorbeeld vanwege een defect.

ARN heeft voor dit vervoer inmiddels drie unieke batterijboxen in gebruik. Deze verpakkingen zijn van roestvrij staal en bestaan uit een buitenbekisting- en vloeistofdichte binnenverpakking. De kevlar overspanning neutraliseert eventuele explosies, terwijl een intern blussysteem bij ontbranding zuurstof opneemt en de temperatuur tot normaal niveau terugbrengt. Hiermee heeft ARN een oplossing voor het vervoer van niet-transportzekere batterijen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.