Ads Top

Solar Team Twente onthult design nieuwe zonneauto

De gewijzigde reglementen van de Bridgestone World Solar Challenge in Australië zorgden het afgelopen half jaar voor een mooie uitdaging voor het team. Ook de naam van de zonneauto werd bekendgemaakt: Red Shift.

De grootste verandering in het ontwerp ten opzichte van Red One, de zonneauto die in 2015 tweede werd tijdens de Bridgestone World Solar Challenge, is dat de auto een halve meter smaller is geworden. Deze verandering komt voort uit de gewijzigde reglementen. De maximaal toegestane oppervlakte van het zonnepaneel is teruggebracht van 6m² naar 4m².

Het team verwacht dat de winst zit in kleine veranderingen. Veel details in het ontwerp dragen stuk voor stuk bij aan een lagere luchtweerstand. “Door het continue proces van berekenen, analyseren en weer verbeteren hebben wij een aerodynamisch zeer sterk ontwerp neergezet“, vertelt designer Jeroen Minnema, verantwoordelijk voor de aerodynamische vorm van de auto.  De hoofdvleugel is ten opzichte van de wielen van de auto naar voren geplaatst. Ook is het aantal wielkappen gereduceerd van drie naar twee.

Met enkele technische verassingen verwacht het team de concurrentie voor te blijven. De exacte invulling hiervan wordt later bekendgemaakt. “Het is gek om te bedenken dat dit alleen nog maar het vormontwerp van de auto is. In de auto verschuilen zich net zoals vorig jaar mooie elektronische, mechanische en structurele systemen, die het verschil kunnen maken tijdens de race”, zei teamleider Olivier Berghuis tijdens de ontwerppresentatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.