Ads Top

Informatiebijeenkomst over verzoek inpassingsplan windpark Zaltbommel

De provincie Gelderland houdt op donderdag 16 maart 2017 een korte informatiebijeenkomst in Zaltbommel. Aanleiding is het verzoek dat de provincie heeft ontvangen voor het maken van een inpassingsplan voor een windpark ten zuidoosten van Zaltbommel. Tijdens deze bijeenkomst geven we een toelichting op onze rol en positie in dit proces. De bijeenkomst vindt plaats voorafgaand aan het besluit dat Gedeputeerde Staten moeten nemen over het verzoek voor een inpassingsplan.
Zaltbommel werkt niet mee aan wijzigen bestemmingsplan

Een inpassingsplan is een provinciaal bestemmingsplan waarmee het windpark mogelijk wordt gemaakt. De initiatiefnemers richten zich tot de provincie omdat de gemeenteraad van Zaltbommel heeft besloten niet mee te werken aan het wijzigen van het bestemmingsplan om het windpark mogelijk te maken.

Gedeputeerde Staten (GS) moeten een besluit nemen over het verzoek om aan een inpassingsplan mee te werken. Vóórdat zij dit doen is er op donderdag 16 maart een informatiebijeenkomst voor inwoners en andere belangstellenden. Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk informeert de aanwezigen dan over de provinciale rol en positie in dit proces, en over hoe en op basis waarvan GS hierover een besluit nemen. U kunt dan vragen stellen.

GS hebben nog geen besluit genomen. Dat betekent ook dat er nog geen documenten, kaarten, onderzoeken of rapporten zijn waar u een reactie op kunt geven. Op de informatiebijeenkomst zijn medewerkers van de provincie aanwezig die de besluitvorming over het verzoek tot het maken van een inpassingsplan voorbereiden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.