Ads Top

Bijeenkomst Energiebesparing in de Vogelenwijk/Dietsveld (Haarlem)

Gemeente Haarlem, Duurzaam Bouwloket en Opgewekte Woning Club organiseren 3 bijeenkomsten over energiebesparing in de Vogelenwijk/Dietsveld. Samen helpen zij bewoners stap voor stap op weg om energie te besparen in hun woning. Maandag 20 maart is de 2e bijeenkomst. De bijeenkomst begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in Parochiegemeenschap Schoten, Lingestraat 1.

Tijdens de avond kunnen bewoners hun ervaringen delen die ze hebben opgedaan met de Amphiro douchemeter; een apparaat dat je water- en gasverbruik meet tijdens het douchen. En de Wattcher, een apparaat dat het elektriciteitsverbruik in huis laat zien. 

Verder kunnen bewoners vragen stellen aan duurzaamheidsadviseur Johannes Frölich van de Opgewekte Woning Club over verschillende maatregelen voor de woning. Bijvoorbeeld vragen als: “Kan je beter kiezen voor een zonneboiler voor warm water of voor zonnepanelen voor elektriciteit?”; “Wat heb je aan een infraroodpaneel?”; “Hoe zorg ik voor gezonde ventilatie in huis?”. 

Deelnemers kunnen zelf een plan voor energiebesparing in hun woning maken, samen met de duurzaamheidsadviseur. Ter voorbereiding krijgen de deelnemers een aantal opdrachten mee naar huis. Daarin geven zij aan wat ze belangrijk vinden in huis. Zoals energie besparen, energierekening omlaag brengen of een comfortabele en gezonde woning. Ook vullen zij informatie over hun woning in, waaronder het bouwjaar en de maatregelen die al zijn genomen.

Op 10 april vindt de laatste bijeenkomst in de Vogelenwijk/Dietsveld plaats. Tijdens de bijeenkomst van 10 april kunnen bewoners zich inschrijven voor het inkopen van duurzame maatregelen. Doordat zij dit samen doen, kunnen vaak kortingen aangeboden worden. Verder is er ruimte voor vragen over subsidies en leningen. 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.