Ads Top

E.ON breidt lokale energieproductie uit in Nederland

Wiki05
E.ON is een langdurige samenwerking met Dow Benelux aangegaan voor de bouw, het beheer en de exploitatie van een grote gasgestookte ketelinstallatie in Terneuzen, de grootste productielocatie van Dow Benelux in Europa. Dow produceert daar chemische tussenproducten, bedoeld voor verdere verwerking in diverse producten uit de commerciele en industriele sector, zoals verpakkingen, coatings en schuim.

Met de nieuwe ketelinstallatie, die eind 2019 in gebruik zal worden genomen, kan 350 ton stoom per uur worden opgewekt voor het productieproces op de locatie in Terneuzen.

De hoogefficiente nieuwe ketelinstallatie vormt een aanvulling op de bestaande energieproductie-eenheden en zorgt daarmee voor meer flexibiliteit in de energievoorziening van de locatie. De nieuwe ketelinstallatie werkt met een geavanceerde brandertechnologie waarmee aardgas en gasvormige bijproducten uit het productieproces van Dow kunnen worden verbrand. Op basis van het innovatieve technische ontwerp kan het vermogen snel omhoog worden geregeld, waardoor de stoomvoorziening altijd gewaarborgd blijft.

E.ON realiseert met dit project in Nederland de eerste grote gedecentraliseerde energieoplossing voor een toonaangevende partner uit de wereldwijde industrie. Het project is tevens een belangrijke stap voor E.ON bij de uitbreiding van lokale energieproductie voor zakelijke klanten. "Duurzame energieoplossingen die waarde creeren voor onze klanten, zijn een belangrijke strategische pijler voor E.ON", zegt Bernd Schumacher, CEO van E.ON Connecting Energies. "We zijn enthousiast over de langdurige samenwerking met Dow - het eerste in zijn soort in Nederland - en we zijn van plan om ons aanbod in deze markt verder uit te breiden."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.