Ads Top

Stedin Groep presenteert eerste jaarbericht

Stedin Groep presenteert voor het eerst sinds haar bestaan haar jaarbericht. Stedin Groep bestaat officieel sinds 1 februari 2017. Een nieuwe groep van ondernemingen, ontstaan als gevolg van de splitsing van Eneco Holding N.V. in een netwerkbedrijf Stedin Groep en een energiebedrijf Eneco Groep. De bedrijfsonderdelen Stedin, Joulz en CityTec en de joint ventures Tensz en Utility Connect vormen deze nieuwe Stedin Groep.

Het resultaat na belastingen voor Stedin Groep bedraagt in 2016 105 miljoen euro (in 2015: 151 miljoen). De omzet steeg naar bijna 1,2 miljard (2015: 1,1 miljard) ondanks de lagere elektriciteitstarieven. De toename komt voor een groot deel uit een hogere omzet van Joulz Energy Solutions. De totale bedrijfskosten namen met 89 miljoen toe tot 816 miljoen. Deze toename is onder meer toe te schrijven aan een verdubbeling van de precariobelasting van  35 miljoen in 2015 naar 70 miljoen in 2016.

Stedin heeft in 2016 402,2 miljoen geïnvesteerd in de gereguleerde netwerken en meters, een toename van 12 procent in vergelijking met 2015 (360,0 miljoen). Belangrijke projecten die hieronder vallen zijn het compleet vernieuwde elektriciteitsstation in Klaaswaal, dat bijdraagt aan de betrouwbaarheid van het energienetwerk van de regio Hoeksche Waard. Ook het vernieuwde elektriciteitsverdeelstation in Ooltgensplaat voor het eiland Goeree-Overflakkee heeft de betrouwbaarheid van het elektriciteitsnet daar geoptimaliseerd en maakt het mogelijk om duurzaam opgewekte energie altijd van, naar én op het eiland te transporteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.