Ads Top

Rintje Ritsma wordt duurzame energieleverancier

Sinds kort liggen er 24 zonnepanelen op het Friese huis van Rintje Ritsma. Als hij niet thuis is -of meer energie opwekt dan hij zelf verbruikt- deelt hij zijn energie via powerpeers. Dit deelplatform meet ieder kwartier hoeveel energie er geleverd en afgenomen wordt door de powerpeers gebruikers. Zo is stroom via powerpeers altijd 100% duurzaam, transparant en persoonlijk. En als Rintje geen energie over heeft, dan schakelt powerpeers automatisch over naar andere gekozen duurzame aanbieder.

Rintje Ritsma: “Het gebruik van duurzame energie is een belangrijke manier om bij te dragen aan een schonere aarde. Ik heb het geluk dat ik zonnepanelen op mijn dak kan plaatsen. Powerpeers maakt het mogelijk de energie die ik zelf niet gebruik één-op-één te delen en zo hebben meer mensen de mogelijkheid te kiezen voor 100% duurzame energie. De techniek maakt het mogelijk dus laten we dat met zijn allen gewoon doen!”

Via het powerpeers deelplatform worden consumenten en kleinschalige producenten (consumenten met zonnepanelen) aan elkaar gekoppeld en kan stroom één-op-één met elkaar worden gedeeld. De herkomst van stroom is altijd direct herleidbaar en wordt opgewekt op het moment je het gebruikt, dit is uniek. Op het powerpeers dashboard is precies te zien waar je duurzame Nederlandse stroom vandaan komt. En stroom levert powerpeers natuurlijk altijd: als de zon niet schijnt schakelen we bijvoorbeeld over op windenergie van parken op zee en is dat ook direct inzichtelijk.

Het tech-platform van powerpeers biedt vele mogelijkheden voor het gebruik van kleinschalig duurzaam opgewekte energie. Zoals de exacte meting per kwartier, maar ook de mogelijkheid met verschillende prijsstellingen te werken. Het is technisch mogelijk zelf te bepalen tegen welke prijs je jouw energie deelt -misschien vraag je aan je buren een lager bedrag of wil je doneren aan de lokale sportclub- maar op dit moment staan wet- en regelgeving dit niet toe. Powerpeers vindt dat de regels moeten worden aangepast zodat iedereen mee kan doen om de transitie naar duurzame energie te versnellen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.