Ads Top

Nuon Solar Team zet hulptroepen in bij bouw Nuna9

Vandaag is het Nuon Solar Team in Zwolle begonnen met de bouw van hun nieuwste zonneauto: Nuna9. Met de zonneauto hoopt de regerend wereldkampioen zonneracen in oktober opnieuw de Bridgestone World Solar Challenge in Australië te winnen. Een flinke uitdaging, want de concurrentie wordt sterker. Gelukkig krijgt het Nederlandse team veel hulp: onder meer van basisschoolleerlingen.

In het Polymer Science Park in Zwolle werkt het nieuwe Nuon Solar Team de komende maanden in het diepste geheim aan een zo aerodynamisch mogelijke zonneauto. De studenten van de TU Delft kozen voor Zwolle omdat een van de partners – Aliancys – naast het Polymer Science Park gevestigd is. Aliancys levert onder meer de hoogwaardige harsen en koolstofvezels, waarmee de body van Nuna gemaakt wordt. Burgemeester Meijer van Zwolle hielp het Nuon Solar Team op weg bij de bouw, met het symbolisch doorknippen van de eerste lap koolstofvezel.

Het Nuon Solar Team wordt elk jaar weer gevormd door nieuwe studenten. De leden van dit nieuwe team bouwden dus nog nooit eerder een zonneauto. “Maar gelukkig staan we er niet alleen voor”, vertelt teamleider Sander Koot. “We kunnen putten uit de kennis en ervaring van oud-teamleden, die nog steeds actief met ons meewerken en –denken. Ook krijgen we veel hulp van partners en sponsoren, die hun faciliteiten, kennis en ervaring met ons delen. Eigenlijk bestaat het Nuon Solar Team dus uit veel meer mensen dan alleen de zestien teamleden: samen vormen we één groot team.”

Ook kinderen kunnen het Nuon Solar Team dit jaar helpen: bij het uiterlijk van Nuna9. “We willen dat onze auto straks uitstraalt dat we het winnende Nederlandse team zijn, en vragen kinderen om ons daarbij te inspireren,” vertelt coureur Sharon van Luik. “Alle Nederlandse basisscholen kunnen vanaf volgende week via onze website een Nuna-ontwerpplaat downloaden en hun ontwerp met ons delen. De klas die ons het meest inspireert, wint een exclusieve rondleiding door de geheime Nuna-werkplaats.” Een groep Zwolse basisschoolkinderen gaf het startsein voor de wedstrijd door tijdens de teampresentatie een levensgrote bouwtekening van Nuna op geheel eigen wijze te versieren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.