Ads Top

Adopteer een zonnecel van Solar Team Twente

Op maandag 20 maart is de crowdfundingsactie ’Adopt a Cell’ van Solar Team Twente gelanceerd. Met de actie daagt het team iedereen uit een stukje van de nieuwe Twentse zonneauto te ‘adopteren’ en zo bij te dragen aan een toppositie tijdens de World Solar Challenge in Australië.

De organisatie van de World Solar Challenge heeft de reglementen aangepast. De maximaal toegestane oppervlakte van het zonnepaneel op de zonneauto’s is van 6m2 naar 4m2 gegaan. Hierdoor heeft Solar Team Twente een nog efficiëntere auto nodig. “Het zonnepaneel op onze nieuwe zonneauto wordt kleiner. Om een nog betere prestatie neer te zetten dan in 2015, betekent dit dus dat we met een kleiner paneel juist meer energie moeten binnenhalen”, vertelt teamleider Olivier Berghuis. “Het is van groot belang dat we de allerbeste zonnecellen kunnen aanschaffen en daarom doen we een beroep op het publiek.”

Het team maakt in de crowdfundingsactie onderscheid tussen drie type cellen: de bronzen cel van €50,-, de zilveren cel van €100,- en de gouden cel van €750,-. Tijdens de Bridgestone World Solar Challenge krijgen de donateurs in de nieuwe app ‘Solar Team Twente 2017’ een dagelijkse update van de bijdrage van hun persoonlijke zonnecel. Op deze manier krijgt iedereen inzicht in wat zijn of haar cel daadwerkelijk bijdraagt aan de prestaties van de Twentse zonneauto.
Wanneer je een gouden cel koopt, krijg je naast een grote kans op de best presterende cel van de race een echte zonnecel van Solar Team Twente. De cel bevat een persoonlijk bedankje van de teamleden zelf. “We geven deze ‘gouden cellen’ niet zomaar weg. De cellen zijn getest voor de echte auto en dragen allemaal op hun eigen manier bij aan het project”, zegt Olivier Berghuis.

Op 8 oktober 2017 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto's die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt Solar Team Twente met de zonneauto 3000 kilometer dwars door de outback van Australië. De race kent vier verschillende klassen. Het Twentse solarteam doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto's.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.