Ads Top

Inwoners Westland en Midden Delfland 11 minuten zonder stroom

De inwoners van de gemeenten Westland en Midden Delfland zaten in 2016 als gevolg van een storing gemiddeld slechts 11,5 minuten zonder stroom en 42 seconden zonder gas. Westland Infra scoort hiermee naar eigen zeggen beduidend beter dan het landelijke gemiddelde.

Dat is 17% korter dan het vijfjaarlijks gemiddelde. Een stroomstoring trof gemiddeld 122 klanten. Ook dat is een afname ten opzichte van het vijfjaarlijks gemiddelde. Alle afnemers samen hadden dus minder overlast van de stroomstoringen, ondanks dat het aantal storingen wel iets toenam (+2%). Dit blijkt uit de jaarlijkse storingscijfers van Netbeheer Nederland, de branchevereniging van alle netbeheerders. Gasstoringen zorgden ervoor dat een huishouden in 2016 gemiddeld 58 seconden geen gas had. Dat is 40 procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde. Gasstoringen zijn over het algemeen klein: een gasstoring trof gemiddeld slechts 1,5 klant.

De belangrijkste oorzaak van gas- en stroomstoringen is nog steeds graafschade. In het laagspanningsnet was landelijk 27 procent van de stroomstoringen het directe gevolg van graafschade. Een sluimerende storing en veroudering / slijtage zijn andere belangrijke oorzaken. Sluimerende storingen worden vaak veroorzaakt door graafschades die in het verleden zijn opgetreden, maar pas later tot een storing leiden. Alle partijen hebben structureel aandacht voor het voorkomen van graafschade en proberen zo het aantal storingen door graafschade verder terug te dringen. Poeldijk, 3 maart 2017 Persbericht


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.