Ads Top

Dick Takkebos nieuwe directeur WarmteStad

Dick Takkebos wordt vanaf 1 mei 2017 de nieuwe directeur van WarmteStad. Hij volgt Dick Janssen als kwartiermaker en Riksta Zwart, waarnemend directeur, op. Zwart, directeur Waterbedrijf Groningen, is sinds de oprichting in 2014, waarnemend directeur namens de beide aandeelhouders. De nieuwe directeur wordt verantwoordelijk voor de verdere inrichting van WarmteStad als zelfstandige organisatie.

Takkebos (1966) is momenteel directeur bij Rho Adviseurs, een middelgroot adviesbureau voor ruimtelijke inrichting en omgevingsmanagement. Hier was hij verantwoordelijk voor strategie, marktontwikkeling en innovatie  en heeft hij de fusie van drie kleinere bedrijven tot één landelijk toonaangevende adviesorganisatie begeleid. Takkebos ziet het ‘als een grote eer’ om deel te mogen uitmaken van WarmteStad. ‘Verduurzaming van de energievoorziening beschouw ik als één van de grootste uitdagingen voor de komende decennia én mijn grote passie. Om hier vanuit een nieuw initiatief als WarmteStad direct een bijdrage aan te mogen leveren, lijkt me fantastisch.’

Forse groei WarmteStad

WarmteStad maakt met de aankomende realisatie van het aardwarmteproject Noordwest een forse groei door. Dit jaar wordt begonnen met de daadwerkelijke aanleg van het netwerk in het noordelijke deel van de stad Groningen. De organisatie ontwikkelt zich steeds verder naar een zelfstandige organisatie en dat vraagt om een andere aansturing waarbij de rollen van aandeelhouder en dagelijks bestuur worden gescheiden.

WarmteStad is erg blij met de nieuwe directeur. Riksta Zwart: “Dick heeft veel ervaring in het ontwikkelen en professionaliseren van een organisatie in een veranderend maatschappelijk speelveld.  Daarnaast is hij een verbinder met een warm hart voor duurzaamheid én Groningen. We hebben veel vertrouwen in onze aanstaande samenwerking.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.