Ads Top

Warmtenet Hoogezand-Sappemeer van start

Hoogezand-Sappemeer en Waterbedrijf Groningen Duurzaam hebben op 7 oktober overeenkomsten ondertekend voor de levering van duurzame energie via het warmtenet aan de gemeente. De gemeente ontwikkelt het warmtenet in samenwerking met de provincie Groningen en Energy Valley.

Het nieuwe warmtenet is een duurzaam alternatief voor warmte uit aardgas. Bij het warmtenet wordt via een speciale leiding water aangevoerd en verwarmd door houtpelletkachels. Nienke Homan, gedeputeerde van de provincie Groningen, was ook bij de ondertekening: "Energiebesparing is eerste speerpunt voor provincie. Ik ben er trots op dat het warmtenet in Hoogezand-Sappemeer een feit is. Laten we zorgen dat dit door rest van de provincie heen gaat." Sportcentrum De Kalkwijck en Het Huis voor Cultuur en Bestuur krijgen in 2016 als eerste duurzame energie geleverd via het warmtenet.

In samenwerking met de provincie Groningen en stichting Energy Valley is de gemeente Hoogezand-Sappemeer in 2012 gestart met de ontwikkeling van het warmtenet. De provincie heeft 30.000 euro bijgedragen aan een onderzoek naar de haalbaarheid van het warmtenet. Het Waterbedrijf Groningen Duurzaam is ingeschakeld om het warmtenet te realiseren en exploiteren.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.