Ads Top

TU/e-studententeam presenteert eerste elektrische toermotor

Het studententeam STORM Eindhoven van de TU/e heeft haar elektrische toermotorfiets gepresenteerd. ‘STORM Pulse’ is de eerste elektrische motor ter wereld die lange afstanden kan afleggen, tot 380 kilometer zonder opladen. Met deze motor gaat het team in 2016 tijdens hun ‘STORM World Tour’ in 80 dagen de wereld rond om de potentie van duurzaam vervoer te laten zien. Televisiepresentator en motorrijder Rick Nieman heeft zich als ambassadeur aan het project verbonden.

De missie van studententeam STORM Eindhoven is wereldwijd het imago van duurzaam vervoer verbeteren. Hun elektrische toermotor, genaamd ‘STORM Pulse’, is het toonbeeld van hoe elektrisch vervoer in hun ogen zou moeten zijn: stil, efficiënt en met een actieradius van 380 kilometer een ongekend gevoel van vrijheid. Dat alles combineert STORM met de stoere look die je van een motorfiets verwacht.

In het oog springt het door het studententeam zelf ontwikkelde batterijpakket. Met dit pakket, bestaande uit 24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie, kan de motor 380 kilometer rijden zonder opladen. Daarbij is het mogelijk om het aantal cartridges aan te passen, zodat een lichter gewicht, en daarmee een sportievere rijstijl, tot de mogelijkheden behoort.

Tijdens de zogenoemde STORM World Tour in 2016 gaat het studententeam in 80 dagen de wereld rond. De reis zal over het noordelijk halfrond gaan, door Europa, Azië en Noord-Amerika, en in totaal 26.000 wegkilometers bedragen. De sleutel tot het overtuigen van de wereld ligt volgens STORM Eindhoven in het delen van de beleving. Mensen, maar ook universiteiten en bedrijven, van over de hele wereld kunnen deel uit maken van het ‘STORM Grid’ en elektriciteit of andere faciliteiten aanbieden.

De komende weken maakt STORM Pulse een ronde door Europa. Zo zal de motor begin oktober te bezichtigen zijn op de Intelligent Tranportation Systems World Congress in Bordeaux. Op 9 oktober zal Pulse aanwezig zijn op de Dag van de Duurzaamheid in Pakhuis de Zwijger, te Amsterdam. Vervolgens krijgt het Engelse publiek de kans om kennis te maken tijdens de Greenpower Final, op 10 en 11 oktober bij Rockingham Motor Speedway. Tenslotte zal de Duitse primeur plaatsvinden tijdens de World of Energy Solutions in Stuttgart van 10 tot en met 12 oktober.

Foto: Bart van Overbeeke

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.