Ads Top

Shell start Academy voor stationsmedewerkers

Shell opent de Shell Academy, een speciaal opleidingscentrum waar medewerkers van tankstations trainingen kunnen krijgen met als doel een nog betere service te kunnen verlenen op stations. De trainingen zijn ontwikkeld in samenwerking met opleidingsinstituut NCOI en moeten deels als vrijstelling voor een officieel MBO-diploma gebruikt kunnen worden. 

Met het oprichten van het opleidingscentrum zet Shell een volgende stap in het verbeteren van de dienstverlening op stations in Nederland. “De Shell Academy moet eraan bijdragen dat de gastheren en -vrouwen van de stations, zichzelf verder kunnen ontwikkelen. Naast een mooi carrièrepad voor medewerkers, bieden we tegelijkertijd de best mogelijke service aan onze gasten”, vertelt Machteld de Haan, General Manager Shell Retail Nederland.De Shell Academy biedt een combinatie van online en klassikale trainingen en bestaat uit vier verschillende niveaus. Medewerkers kunnen zich ontwikkelen op verschillende gebieden zoals productkennis, veiligheid en gastvrijheid. Ook belangrijke vaardigheden zoals communicatie, management en teamcoaching komen aan bod.

Het instapniveau is gericht op de basiskennis van het werken bij een tankstation. Vervolgens kan men zich verdiepen in verschillende onderwerpen en zich uiteindelijk specialiseren in bijvoorbeeld technische productkennis of coaching. Het hoogste niveau geeft de gastheren en -vrouwen de handvatten om opgeleid te worden tot manager van een eigen locatie.

De eerste twee niveaus bevatten opdrachten die gebaseerd zijn op realistische situaties bij de stations. Een assessment aan het einde van beide levels laat zien of de leerstof goed wordt beheerst. De manager kan vervolgens accreditatie geven voor het betreffende niveau. Vanaf begin volgend jaar moet accreditatie van level 1 en 2 gedeeltelijk vrijstelling geven voor het behalen van een officieel MBO-diploma.

Shell is voortdurend bezig met het verbeteren van de dienstverlening en service op tankstations. Service speelt hierbij een belangrijke rol. Service, niet alleen naar de gasten van de stations maar ook naar de mensen die er werken. Een belangrijk aspect daarvan is het bieden van kansen aan nieuw talent, maar ook investeren in huidige medewerkers.

Op dit moment werken er ongeveer 4.000 mensen bij de tankstations van Shell in Nederland in dienst van de retailers en dealers. De gemiddelde gastheer of -vrouw blijft ongeveer zeven jaar werkzaam bij een Shell tankstation. De Shell Academy kan er wellicht aan bijdragen dat dit gemiddelde nog verder omhoog gaat.

Shell streeft ernaar zijn gasten de beste service en kwaliteit te bieden. Uit onderzoek1 blijkt dat 85% van de Nederlanders gelukkiger wordt van de glimlach van winkelpersoneel dan van een cadeau (52%) of beloning (44%). Productkennis en een snelle afhandeling van de transactie scoren ook bijzonder hoog. “De Shell Academy zal een grote rol spelen bij de verdere verbetering van onze service aan klanten. Maar ook andere aspecten dragen bij aan een prettige tankstop. Dankzij diverse partnerships kunnen we bij onze stations bijvoorbeeld verse producten, heerlijke koffie, frisse toiletten en gratis Wi-Fi aanbieden”, aldus Machteld de Haan. Stoppen bij Shell wordt daarmee steeds meer een bewuste keuze voor automobilisten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.