Ads Top

Nederland niet klaar voor thuis accu

Achtentachtig procent van de zonnepaneelbezitters schaft geen thuis accu aan door de te lange terugverdientijd. Van de mensen die niet over zonnepanelen beschikken schaft zevenenveertig procent de thuis accu niet aan door de te hoge aanschafprijs.

Deze resultaten blijken uit een onderzoek onder Nederlandse zonnepaneelbezitters en Nederlanders zonder zonnepanelen. Het onderzoek is uitgevoerd door Mister Hippo.

Met een terugverdientijd van korter dan zeven jaar stapt Nederland over op de thuis accu, terwijl de terugverdientijd nu nog zestien jaar is. De thuis accu wacht een markt van 81.010 huishoudens met zonnepanelen in Nederland.

 In het onderzoek komt ook naar voren dat mensen voor zonnepanelen hebben gekozen, omdat het zorgt voor een besparing op de kosten. Daarna was de reden om over te stappen op zonnepanelen de duurzame energie die opgewekt kan worden.De hoge investeringskosten was een reden om zonnepanelen niet aan te schaffen.

 Tien procent geeft aan 8.500 euro te willen betalen voor de thuis accu inclusief zonnepanelen met omvormer. Dat ligt 1.100 euro onder de normale prijs voor twaalf zonnepanelen.Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.