Ads Top

Toekomstfonds helpt bij realisatie duurzame projecten

Vijf projecten krijgen uit het Toekomstfonds Duurzame ontwikkeling van Amersfoort een financiële bijdrage voor de realisatie van een duurzaam project. Een externe adviescommissie heeft alle binnengekomen initiatieven en projecten beoordeeld en aan vijf projecten financiële ondersteuning toegekend.

De projecten die vanuit het Toekomstfonds een bijdrage krijgen zijn het project ´Mijn CV is OK!´ van de Vereniging Duurzaam Soesterkwartier, De OmBouwwoning, De Nieuwe Graanschuur, The Lake House en Het Lokaal.

Wethouder Yvonne Kemmerling (duurzaamheid): “Het Toekomstfonds geeft doormiddel van cofinanciering financiële steun aan ondernemers, organisaties en inwoners met duurzame projecten. Het gaat hierbij om projecten die een concrete bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van Amersfoort. Die kunnen met een financiële steun enorm bijdragen aan de snelle verduurzaming van Amersfoort. Veel kracht en ideeën op het gebied van duurzaamheid komen uit onze inwoners. Zij hebben een voorbeeldfunctie en we willen ze graag helpen met versnellen.”

De mensen die in de vijf projecten aan de slag zijn weten inmiddels dat ze op steun kunnen rekenen. Om die steun nog eens te bezegelen krijgen ze de bijdragen nog symbolisch overhandigd. Dat gebeurt tijdens de afsluiting van de Amersfoortse Dagen van de Duurzaamheid op zaterdag 10 oktober. Hier zal ook een uitgebreide toelichting worden gegeven waarom deze projecten op veel enthousiasme en de bijdrage uit het Toekomstfonds mogen rekenen. Ook zijn de initiatiefnemers aanwezig om een toelichting op hun project te geven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.