Ads Top

Maker Toon volledig in handen van Eneco

Eneco en Quby, de ontwikkelaar van de intelligente thermostaat Toon, gaan het Toon-concept internationaal lanceren. Daartoe neemt Eneco een volledig belang in het softwarebedrijf. De overname van het softwarebedrijf en de stap over de grens passen in de aangescherpte strategie van het energiebedrijf, waarbij zij fors investeert in innovatie en samenwerking met jonge tech-bedrijven.

Met 175.000 verkochte Toons in Nederland blijkt de combinatie van Eneco en Quby bijzonder succesvol. Wereldwijd zijn grote energiemaatschappijen op zoek naar een platform als Toon om hun klanten meer inzicht in en regie op hun energieverbruik te geven. 'We bundelen daarom onze expertise en netwerk om onze gezamenlijke ambitie - 1 miljoen Toon-gebruikers in Europa in 2017 - waar te maken.’

Eneco had sinds 2013 een belang van 53% in Quby, met deze transactie neemt het energiebedrijf nu alle aandelen over. De ongeveer 100 medewerkers van Quby blijven vanuit het bestaande kantoor in Amsterdam opereren. Het softwarebedrijf behoudt een zelfstandig management met mede-oprichter Ivo De La Rive Box als nieuwe CEO.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.