Ads Top

Project ‘Alfa Postcoderoos’ nader toegelicht

Voor mensen zonder (geschikt) dak voor zonnepanelen was het jarenlang niet mogelijk om zelf goedkope energie te produceren. Sinds vorig jaar is er echter een nieuwe regeling van kracht, waardoor mensen zonnepanelen kunnen plaatsen op het dak van een ander en tegelijkertijd zelf profiteren van de voordelen. Inwoners van de Schilderswijk en Zeeheldenbuurt krijgen de kans om van deze regeling gebruik te maken in het project ‘Alfa Postcoderoos’. Dinsdag 27 oktober 2015 om 19:30 uur is er een informatieavond over dit project bij het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan 2.

Het project ‘Alfa Postcoderoos’ wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband van het Alfa-college, Grunneger Power en de wijken. In het voorjaar van 2016 zal een serie zonnepanelen geplaatst worden op het Alfa-college aan de Admiraal de Ruyterlaan. Bewoners die in het postcodegebied 9718 (Schilderswijk) of 9726 (Zeeheldenbuurt) wonen (de zogeheten postcoderoos) kunnen één of meerdere zonnepanelen aanschaffen, en daardoor profiteren van een lagere energierekening.

Bewoners kunnen zelf bepalen met hoeveel panelen ze mee willen doen. Zij hebben verder geen omkijken naar de zonnepanelen. Het Alfa-college stelt zijn dak ter beschikking, de leverancier van de zonnepanelen regelt de techniek en het onderhoud en Grunneger Power neemt alle administratieve zaken voor zijn rekening.

Tijdens de informatiebijeenkomst zal meer verteld worden over het project en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst door te mailen naar alfa-postcoderoos@grunnegerpower.nl.Over Grunneger Power

Grunneger Power is een energiecoöperatie voor de stad Groningen, die inwoners en organisaties in staat stellen hun eigen duurzame energie op te wekken. Individueel, maar vooral ook in samenwerking met buurten. De coöperatie bevordert lokaal opgewekte duurzame energiebronnen (zoals zon, wind en aardwarmte). Het richt zich daarbij vooral op zonnepanelen. Grunneger Power geeft onafhankelijke voorlichting en advies over het plaatsen van zonnepanelen.Over het Alfa-college

Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord en Oost Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Daarnaast verzorgt het bedrijfopleidingen op maat en diverse cursussen. Er is bij de onderwijsontwikkeling extra aandacht voor de thema’s Energie en Duurzaamheid, Zorg en Wonen, Sport en Vitaliteit (Healthy Ageing) en Ondernemerschap.-----Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met Anne Huizinga, Communicatie Grunneger Power, telefonisch bereikbaar via: 06-837 01 468 / (050) 82 00 492 of per e-mail: anne.huizinga@grunnegerpower.nl. Ook op onze website www.grunnegerpower.nl is meer informatie te vinden, o.a. over de informatiebijeenkomst.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.