Ads Top

Shell en Albert Heijn sluiten samenwerkingsverband om LNG-gebruik door trucks te vergroten

Shell opende onlangs zijn vierde LNG-tankstation (liquefied natural gas) voor vrachtwagens in Nederland. Het nieuwe tankstation bevindt zich op het Albert Heijn terrein in Pijnacker en wordt gebruikt door vrachtwagens die producten voor Albert Heijn filialen aanleveren. Shell en Albert Heijn werken nauw samen om het gebruik van LNG als brandstof voor zwaar transport in de bebouwde kom te vergroten. 

Wegtransportbedrijven maken in toenemende mate de keuze voor LNG-brandstof in plaats van de gebruikelijke diesel. Vrachtwagens die op LNG rijden zijn stiller dan vrachtwagens met dieselverbrandingsmotoren. LNG-vrachtwagens kunnen daardoor langer op de weg blijven in gebieden waar geluidsrestricties van toepassing zijn en bijvoorbeeld ook supermarkten in stedelijke gebieden in de avonduren bevoorraden. De brandstof is bovendien schoner dan diesel ten aanzien van de uitstoot van fijnstof, zwavel- en stikstofoxides en het kan een reductie opleveren van broeikasgasemissies.

‘LNG kan een goede keuze zijn voor vrachtwagen eigenaars, en er kiezen steeds meer partijen voor LNG’, zegt Lauran Wetemans, General Manager Downstream LNG bij Shell. ‘Het is zeer goed om te zien hoe Albert Heijn schonere brandstofopties nastreeft en met wegtransportbedrijven samenwerkt om LNG-gebruik te bevorderen. Shell breidt haar netwerk van LNG-tankstations uit en biedt daar klanten de mogelijkheid om met één kaart te betalen. Naar gelang de markt zich ontwikkelt blijven wij investeren in de ontwikkeling van LNG-voor-transport-infrastructuur.’

Cees van Vliet, Albert Heijn Directeur Shops & Distribution, voegt toe: ‘Albert Heijn is verheugd om samen met Shell LNG als brandstof voor zwaar vervoer in Nederland op de kaart te zetten. Onze strategie is overlast van onze activiteiten voor de mensen die naast onze supermarkten wonen te verminderen. Geluidsoverlast speelt daarbij een zeer belangrijke rol. Wij kunnen met LNG-trucks ook ‘s nachts goederen afleveren wanneer er minder verkeer is en we zodoende ook een positief effect op de verkeersveiligheid rond onze winkel kunnen hebben.’

Het nieuwe station in Pijnacker heeft een capaciteit van 70.000 liter LNG, en kan op dagbasis zo’n 200 vrachtwagens van vloeibaar aardgas voorzien. Het station kon eerder dan gepland worden geopend en meer dan 650 Albert Heijn vrachtwagens hebben er al een volle tank gehaald. Klanten die Albert Heijn bevoorraden kunnen met de euroShell Card afrekenen. Dat biedt de mogelijkheid om op een veilige, efficiënte en gebruiksvriendelijke manier brandstof te kopen en toegang te krijgen tot een breed scala aan diensten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.