Ads Top

Mens, milieu en maatschappij centraal op Dag van de Duurzaamheid

Duurzaamheid past in elk bedrijf en in elke organisatie. Dat gaat de Hilversumse Dag van de Duurzaamheid aantonen, die op 9 oktober door Fairtrade Hilversum en Good2Connect wordt georganiseerd. Deelnemers aan het event doen inspiratie op via voorbeelden van sociaal duurzaam investeren en over hoe zij hier in hun eigen bedrijf en omgeving mee aan de slag kunnen. Aan het Hilversumse bedrijf met de grootste duurzame impact wordt op deze dag ook de Impact Award 2015 uitgereikt.

De Hilversumse Dag van de Duurzaamheid kent dit jaar haar première. Bedrijven en organisaties krijgen bij dit event de kans om via workshops, lezingen en de Impact Award 2015 kennis te maken met wat duurzaamheid inhoudt en hoe hierin geïnvesteerd kan worden. “De kracht van investeren in duurzaamheid zit hem in het feit dat de investering, hoe groot of klein zij ook is, zich meteen uitbetaald”, vertelt Rigo Stegeman van Good2Connect.

Enkele vormen van investeren in verduurzaming zijn vrij bekend. Alle kantoorlampen vervangen door spaarlampen bijvoorbeeld. Of investeren in dubbel glas en kiezen voor een duurzamere energieleverancier, welke ook al een wereld van verschil maken. “En tegenwoordig is iedereen zich zo bewust van verduurzaming en sociale oplossingen, dat je zelden duurder af bent”, licht Rigo toe.

Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden voor investeren in duurzaamheid. “Je kan de investering ook kleinschaliger insteken, bijvoorbeeld door een bewuste keuze te maken bij wat je gaat doen met een teamuitje.” Een dag lasergamen met collega’s vervangen door je samen inzetten in het plaatselijke opvanghuis, maakt volgens Stegeman al een enorm verschil. “Zo’n dag maakt grote indruk op jouw collega’s en daarbij voelt iedereen dat zijn of haar inzet en energie voor de mensen in zo’n huis een waanzinnig verschil maakt”, licht Rigo toe. “Naast dat dit een goedkopere invulling van een teamuitje is, maakt ook de enorme voldoening die jouw medewerkers en collega’s uit deze ervaring zullen putten, dit een voorbeeld van de kracht van investeren in duurzaamheid.”

Inspiratie opdoen voor dit soort laagdrempelige oplossingen, is één van de doelen van de Hilversumse Dag van de Duurzaamheid. Om dit nog meer kracht bij te zetten, wordt op deze dag ook voor het eerst de Impact Award ’t Gooi uitgereikt. Deze prijs is een speciale erkenning voor de ondernemer die met zijn product of initiatief een uitzonderlijke impact heeft op de beweging naar een duurzamere en eerlijkere wereld. Ruim twintig bedrijven uit ’t Gooi zijn genomineerd en op dit moment kan er door iedereen op hun favoriet gestemd worden. Uit de drie hoogst-geplaatsden maakt een deskundige jury tijdens het Dag van de Duurzaamheid-event de winnaar bekend.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.