Ads Top

NAM legt meetnetwerk aan boven ondergrondse gasopslag Norg

De NAM is begonnen met de plaatsing van meetapparatuur in het gebied boven de ondergrondse gasopslag bij Norg. Er worden geofoons en versnellingsmeters geplaatst. De informatie die daarmee wordt verzameld geeft, met de informatie van drie gebouwsensoren die eerder in Steenbergen zijn geplaatst, inzicht in de ondergrond en de eventuele effecten van gasopslag daarop. 

De drie meetstations worden verspreid geplaatst over het gasveld dat voor de gasopslag wordt gebruikt. De stations worden op afgelegen plekken geplaatst, maar soms kan dat in de berm van een weg of langs een wandel- of fietspad zijn.

Voor de meetstations worden gaten geboord. In elk boorgat wordt een geofoon geplaatst, waarna boven elk boorgat een zogenaamde versnellingsmeter wordt geplaatst. Het aanleggen van de meetstations wordt uitgevoerd met behulp van een boor die op een vrachtwagen is geplaatst. Daarna worden kasten geplaatst met daarin meet-en communicatie apparatuur, daarvoor worden leidingen getrokken naar bestaande elektriciteitspunten.

Het netwerk wordt aangelegd door NAM waarna het wordt overgedragen aan het KNMI. Het KNMI analyseert en publiceert de gegevens onafhankelijk van NAM.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.