Ads Top

Intentieverklaring voor duurzaam Energienetwerk

Is het mogelijk om een duurzame energie-infrastructuur te realiseren tussen de gebouwen van het Wilhelminaziekenhuis, GGZ en Van Boeijenoord in Assen? Donderdag 8 oktober heeft gedeputeerde Tjisse Stelpstra samen met de betrokken zorginstellingen, de gemeente Assen en Energy Valley een Letter of Intent ondertekend in het nieuwe Duurzaamheidsentrum in Assen. Met de ondertekening wordt een start gemaakt met een haalbaarheidsonderzoek.

Tjisse Stelpstra: ‘We staan aan het begin van een mooi project. Partijen hebben elkaar inmiddels gevonden en gaan samen op zoek naar mogelijkheden. En juist deze gezamenlijke aanpak stemt mij optimistisch. Het kan een voorbeeld voor anderen en een sneeuwbaleffect zijn voor de directe omgeving. Tevens draagt dit bij aan de realisatie van de klimaat en energiedoelstellingen van Drenthe”.


De gebouwen verbruiken samen 3 miljoen m3 gas en 6 miljoen kWh. Wanneer dit onderzoek uitwijst dat het project haalbaar is, kan een toekomstige exploitant de duurzame energievoorziening gaan realiseren. De zorginstellingen hoeven hierdoor niet zelf te investeren in hun eigen energievoorziening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.