Ads Top

Dag van de Duurzaamheid bij infraprojecten

Op vrijdag 9 oktober is de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Provincie Fryslân is ook vertegenwoordigd tijdens deze dag waar duurzaamheid centraal staat. Zo zijn er bij de infraprojecten activiteiten georganiseerd om te laten zien hoe duurzaamheid onderdeel is van de dagelijkse werkzaamheden.

Op de Dag van de Duurzaamheid laat De Centrale As zien hoe door de inzet van verplaatsbare wind- en zonne-energie, de bouwlocaties zichzelf van energie kunnen voorzien. De leverancier van deze duurzame uitvinding is van 09.00 uur tot 13.00 uur in het informatiecentrum aanwezig om uitleg te geven. Er is ook de mogelijkheid om de zogenoemde Green PowerBox® te bekijken.

Het project Drachtsterweg e.o., onderdeel van Leeuwarden Vrij-Baan, is ook een goed voorbeeld van duurzaam werken tijdens de bouw. Weten hoe ze dit doen? Dit wordt vrijdagavond uitgelegd tijdens een mini-college van duurzaamheidsexpert Anke Lodder. Michiel Schrier, Gedeputeerde en portefeuillehouder duurzaamheid, brengt vrijdag een bezoek aan de proefinstallatie Blue Energy op de Afsluitdijk. Eén van de duurzame energieprojecten van De Nieuwe Afsluitdijk.

De Dag van de Duurzaamheid is een jaarlijks terugkerend evenement. Door heel Nederland vinden duizenden duurzame activiteiten plaats. Op initiatief van Urgenda laten bedrijven, burgers, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties samen zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar dat het onderdeel is van ons dagelijks leven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.