Ads Top

Jonge Socialisten: Nijpels, lever je opdracht in!'

De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) vinden dat Ed Nijpels, die toeziet op de uitvoering van het energieakkoord, zijn opdracht moet inleveren. Vandaag bleek opnieuw dat de doelstellingen uit het energieakkoord bij lange na niet gehaald gaan worden. “Voor Nijpels lijkt het me bijzonder frustrerend dat het kabinet zo laks omspringt met het energieakkoord,” Aldus JS-voorzitter Bart van Bruggen. “Bij herhaling toont het kabinet geen verbetering, daarom moet Nijpels de nucleaire optie kiezen: z’n opdracht teruggeven. Zo’n signaal zou het kabinet toch aan het denken moeten zetten.”

De euforie na het sluiten van het energieakkoord was groot, maar er is bijna niets van de afspraken terecht gekomen. “Het is diep triest dat de al weinig ambitieuze plannen uit het energieakkoord niet tot uitvoer gebracht worden. Het kabinet heeft wel iets om zich voor te schamen als zelfs Ed Nijpels de boel niet in beweging krijgt,” zegt Van Bruggen.

De Jonge Socialisten vinden het teleurstellend dat zelfs de PvdA zich erg afwachtend opstelt en het kabinet nauwelijks aanspoort tot meer ambitie. Afgelopen maand werd een motie van de JS aangenomen op de PvdA-ledenraad die de fractie opdroeg om met concrete voorstellen te komen. “We kunnen niet langer afwachten en toekijken, het wordt tijd dat Diederik Samsom z’n mooie toespraken in concrete daden omzet,” aldus de voorzitter van de Jonge Socialisten.

Op 14 november komt de PvdA opnieuw bijeen voor een politieke ledenraad. Duurzaamheid staat daar hoog op de agenda. Van Bruggen: “Als we de komende weken geen beweging vanuit de fractie zien, moeten we op die ledenraad wellicht met scherpere moties komen en zullen we zelf concrete maatregelen formuleren om de fractie op weg te helpen.” De Jonge Socialisten hopen echter dat het niet zover hoeft te komen en dat de fractie zelf aan de slag gaat.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.