Ads Top

Shell opent LNG-tankstation voor vrachtwagens in Amsterdam

Shell opende een dezer dagen zijn derde Liquefied Natural Gas (LNG) tankstation voor vrachtwagens in Nederland. Het tankstation bevindt zich in het Amsterdamse Westelijk Havengebied waar veel goederen worden overgeladen van schepen op vrachtwagens voor distributie. Eerder dit jaar opende Shell LNG-tankstations in Rotterdam en Waalwijk.

Wegtransportbedrijven maken in toenemende mate de keuze voor LNG -brandstof in plaats van de gebruikelijke diesel, omdat het concurrerend kan zijn voor vrachtwagens. De brandstof is schoner dan diesel ten aanzien van de uitstoot van fijnstof, zwavel- en stikstofoxides en het kan een reductie opleveren van broeikasgasemissies.

Het nieuwe station heeft een capaciteit van 70 000 liter LNG, en kan op dagbasis zo’n 200 vrachtwagens van vloeibaar aardgas voorzien.

Shell verwacht dat LNG een grotere rol gaat spelen in de toekomstige mix aan transportbrandstoffen, zoals dat ook tot uitdrukking komt in de Brandstofvisie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de EU Clean Power for Transport Directive. Vloeibaar aardgas is onder meer bruikbaar als schone brandstof voor zwaar wegtransport, de scheepvaartsector en goederentransport over het spoor.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.