Ads Top

Groninger sportverenigingen willen duurzaam onderkomen

Tien Groninger sportverenigingen zijn van plan om bewuster met het energieverbruik om te gaan in hun accommodatie. Ze doen daarvoor mee aan het project 'duurzame sportverenigingen', dat op 13 oktober is gestart bij voetbalclub FVV in Hoogezand. Gedeputeerde Nienke Homan was aanwezig bij de aftrap en vertelde daar ook over plannen van de provincie op dit gebied.

De deelnemende sportverenigingen ondergaan op 3 en 4 november een energiescan, waar vervolgens een rapport uit voortvloeit met aanbevelingen voor energiebesparende maatregelen. Daarna gaan we met de sportverenigingen in gesprek over hoe deze energiebesparende maatregelen gerealiseerd kunnen worden. Het project levert niet alleen voordelen op voor het milieu, maar kan tegelijkertijd de financiële positie van de verenigingen versterken.

Het project wordt mede gefinancierd door de provincie en uitgevoerd door SportStroom, W2N en het Huis voor de Sport. De deelnemers aan het project zijn de voetbalverenigingen Alteveer, FVV, FC Ter Apel '96, Musselkanaal, TLC en SIOS, tennisverenigingen TIOL en Odivia en judovereniging Zempo.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.