Ads Top

Nieuwste top 10 zuinige auto’s bekendgemaakt

De Top 10 Zuinige elektrische, plug-in hybride en CNG auto’s is weer bekendgemaakt door de ANWB en Natuur & Milieu. Deze Top 10 wordt elk half jaar geupdate. Het belangrijkste nieuws bij de stekkerhybrides is Volkswagen Passat GTE. Deze Passat kwam nog niet eerder in de Top 10 voor.

Behalve de Volkswagen Passat GTE is ook de komst van zowel de BMW 225xe als BMW 330e belangrijk nieuws in de Top 10 Zuinige Auto’s. De BMW’s zijn nu al te bestellen maar worden pas volgend jaar geleverd. De Passat GTE is tot eind dit jaar al uitverkocht. Wie er een wil leasen valt dus in het nieuwe bijtellingsregime van 2017. In het algemeen geldt dat wie een stekkerhyrbide wil leasen, dat beter voor 1 januari 2016 kan doen, want vanaf volgend jaar is de bijtelling op dit soort auto’s 15 procent.

Bij de Top 10 Elektrische Auto’s is het belangrijkste nieuws de komst van de vernieuwde Nissan Leaf. Deze Leaf heeft een actieradius van 199 kilometer. Bovendien komt er binnenkort ook nog een versie op de markt die 250 kilometer van kan komen op een volgeladen accupakket. Goed om te weten: ook volgend jaar blijft de bijtelling op elektrische auto’s 4%.

Ook de Top 10 met auto’s die geschikt zijn voor het rijden op CNG is geactualiseerd. Hier zijn gen wijzigingen ten opzichte van een half jaar geleden.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.