Ads Top

Houtense wethouder Van Liere neemt slimme meters Stedin thuis in gebruik

Netbeheerder Stedin is begin september gestart met het grootschalig aanbieden van slimme energiemeters in delen van de gemeente Houten. Wethouder Michiel van Liere ontving vrijdag 2 oktober uit handen van Stedin’s programmamanager Rob Martens zelf een slimme gas- en elektriciteitsmeter om thuis zijn energieverbruik te volgen en zo makkelijker energie te besparen.

Tot en met december 2015 vervangt de netbeheerder bij bijna 16.000 huishoudens en kleinzakelijke klanten in Houten de traditionele meters door slimme energiemeters. Stedin startte in postcodegebied 3991 en ruim 2300 huishoudens in Houten Zuid-West kregen de primeur.

Europese regelgeving heeft bepaald dat in 2020 op alle adressen in Nederland een slimme meter aangeboden moet zijn. Stedin is daarom in januari 2015 gestart met de grootschalige plaatsing van digitale gas- en elektriciteitsmeters bij haar klanten in de provincies Zuid Holland en Utrecht.

De slimme meter wordt de komende jaren in heel Nederland aangeboden. Netbeheerders investeren in hun netwerken om mee te gaan met de huidige technologische toepassingen en voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen. De slimme meter heeft de mogelijkheden die aansluiten bij de huidige en toekomstige eisen aan de energievoorziening. Slimme meters geven iedere twee maanden automatisch meterstanden door aan de netbeheerder.(FOTO: Stedin / Sicco van Grieken)


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.