Ads Top

Kinderen schilderen duurzame kunst op elektriciteitshuisjes

80 Arnhemse leerlingen van vier basisscholen hebben deze week meegeschilderd tijdens de eerste editie van het project ‘Elektriciteit in de Wijk’ van Slim Opgewekt en Energie made in Arnhem. Vier van onze elektriciteitshuisjes zijn opgevrolijkt met duurzame symbolen die de energiedoelstellingen van Arnhem voor 2020 verbeelden.

Tijdens workshops bedachten de leerlingen energieke teksten over duurzaamheid en ontwierpen bijpassende designs. Kunstenaars begeleidden de leerlingen hierbij. Kunstenaar Krista Burger: “Kinderen vertalen duurzaamheid naar concrete voorbeelden. Voor hen is zonne-energie en windenergie heel gewoon.” Esther Hendriks van onze afdeling Klant & Markt is enthousiast: “Scholen wekken met zonnepanelen duurzame energie op die via ons netwerk beschikbaar komt voor de stad. De beschilderde elektriciteitshuisjes geven dit duurzame initiatief zo letterlijk een gezicht in Arnhem. En het draagt ook nog eens bij aan een vrolijke wijk.”

In 2014 en 2015 zijn er in Arnhem 10 basisscholen verduurzaamd met zonnepanelen en ledverlichting door Slim Opgewekt. Door de elektriciteitshuisjes te schilderen maakt Slim Opgewekt de verduurzaming van de scholen zichtbaar. “Door de ontwerpen op de elektriciteitshuisjes weet straks elke inwoner wat Arnhem in 2020 op het gebied van duurzaamheid wilt bereiken”, vertelt Mylène Ragon van Slim Opgewekt. “Het project is zo enthousiast ontvangen dat we volgend jaar andere scholen en ook sportclubs de kans geven om mee te doen aan het project.”


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.