Ads Top

EnTranCe ingehuldigd door koning Willem-Alexander

Het Energy Transition Centre (EnTranCe) in Groningen is deze week officieel ingewijd door koning Willem-Alexander. In deze 'proeftuin voor energietransitie' doen kennisinstellingen en bedrijven gezamenlijk onderzoek naar duurzame energie. Namens de provincie waren de gedeputeerden Nienke Homan, Henk Staghouwer en Patrick Brouns aanwezig bij de opening.

EnTranCe, gevestigd op het Zernikecomplex in Groningen, is onderdeel van onderzoeks- en opleidingsinstituut Energy Academy Europe. Het is een plek waar studenten, wetenschappers en het bedrijfsleven onderzoek kijken naar allerlei duurzame energieoplossingen, via gas-, warmte- en elektriciteitsonderzoek. Er wordt onder meer geëxperimenteerd met zonnepanelen en elektrisch rijden. Voor de ontwikkeling en uitwerking van de verschillende projecten kunnen ze gebruik maken van de uitgebreide technische faciliteiten van EnTranCe.

Klimaat en milieu vragen dringend om vernieuwing van de productie, distributie en transport van energie. Met een voorziening als EnTranCe speelt Groningen in op deze wereldwijde behoefte. Het centrum is al enkele maanden in gebruik en wordt financieel ondersteund door verschillende organisaties en instellingen, waaronder de provincie Groningen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.