Ads Top

Nominatie Vehicle-to-Grid Utrecht voor internationale elektrisch vervoer award

Lokale zonnepanelen gekoppeld aan slimme oplaadpalen voor elektrische auto’s. Een consortium nam afgelopen juni in Utrecht een wereldprimeur voor opslag van duurzame energie via elektrische auto’s in gebruik. Het Utrechtse Vehicle-to-Grid in de wijk Lombok is nu genomineerd voor de eCarTec Award 2015 van de Duitse deelstaat Beieren. De award is één van de meest prestigieuze internationale prijzen voor elektrisch vervoer.

Vehicle-to-Grid behoort tot de vijf genomineerden in de categorie energie opslag en –infrastructuur. De internationale award wordt op maandag 19 oktober uitgereikt in het Duitse München tijdens de eCarTec, de grootste internationale beurs voor duurzaam hybride en elektrisch vervoer. Het Utrechtse consortium bestaat uit netbeheerder Stedin, gemeente Utrecht, GE, Vidyn, Last Mile Solutions, Economic Board Utrecht en LomboXnet.

De slimme laadpalen in Lombok worden gekoppeld aan zonnepanelen op de omliggende huizen van bewoners, daken van bedrijven en openbare gebouwen zoals scholen. De publieke palen kunnen de accu van alle types elektrische auto’s laden én ontladen waardoor de auto kan worden gebruikt als energieopslag.

Slimme laadnetten zoals ontwikkeld in Lombok, zijn een onmisbaar onderdeel in de stad van de toekomst. Wethouder Lot van Hooijdonk: ,,Nu moet het Rijk ruimte bieden, zodat dit soort experimenten kunnen groeien. Om het grote aantallen elektrische auto’s te kunnen laden, is de komende jaren alleen al in Nederland een verzwaring van het stroomnet nodig die 40 tot 60 miljard euro gaat kosten. Het investeren in slimme laadnetwerken is een zeer schoon en voordelig alternatief voor deze verzwaring.’’

De nieuwe technologie zorgt voor banen en schone lucht, versnelt de energietransitie en voorkomt investering in netverzwaring, wat aangesloten klanten miljarden euro’s scheelt. Hiervoor is wel aanpassing van wet- en regelgeving nodig zodat Nederland op gelijk speelveld komt als de VS, Duitsland en China.

Dagelijks worden er wereldwijd 700.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Om die stroom ook te kunnen gebruiken als de zon niet schijnt, is opslag cruciaal. De race voor de levering van batterijen voor deze opslag is reeds geopend door bijvoorbeeld automerken Tesla en BMW. Met de slimme laadpaal, made in Utrecht, kunnen ook de steeds grotere batterijen in elektrische auto’s worden ingezet om zonne-energie op te slaan. Daarmee kan Nederland inspelen op de wereldwijde uitdaging van opslag van duurzame energie.

Nu is de tijd aangebroken voor opschaling, wat grote kansen biedt voor extra werkgelegenheid voor Nederland. Zo voorspelt Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) 10.000 banen in 2020 en 50.000 banen in 2030 dankzij elektrische auto’s. Daarnaast zorgen proeftuinen zoals in Utrecht voor het aantrekken van wereldbedrijven naar Nederland. Zo heeft GE vanwege het project in Utrecht besloten haar divisie laadinfrastructuur in Nederland te behouden en werd Nissan partner in het project.

Op dit moment is er sprake van forse investeringen in het net ten behoeve van duurzame energie, door netbeheerder Stedin. Met opslag is verzwaring niet meer nodig. Dit is voordelig voor aangesloten klanten, die deze investeringen rechtstreeks betalen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.