Ads Top

Tips voor het kiezen van een energieleverancier die bij je past (i.m.)

Het vinden van de juiste energieleverancier kan een hele zoektocht zijn. Je wilt de goedkoopste leverancier, maar zoekt ook een leverancier die bij jouw idealen past. Een voorbeeld daarvan is een leverancier die groene stroom aanbiedt. De verschillende wensen die je hebt samenbrengen, kan lastig zijn. Ook lijken sommige aanbiedingen mooier, dan dat ze daadwerkelijk zijn. Door het alert op te zijn, kun je jezelf veel onverwachtse verrassingen besparen.

Let op de opzegvergoeding
Als je besluit over te stappen naar een andere energieleverancier, kan het zijn dat je een opzegvergoeding moet betalen. Dit is het geval als het oude energiecontract nodig loopt. Voor je over gaat stappen, is het verstandig om hier naar te kijken. Soms betaalt de nieuwe energieleverancier de overstapboete voor je. Dit kun je nakijken in de voorwaarden. Voor je kiest voor een bepaalde nieuwe aanbieder, is het slim om de voorwaarden over de opzegvergoeding te bekijken. Zo weet je wat je te wachten staat, als je besluit van aanbieder te veranderen.

Kijk uit voor tijdelijke acties
Veel energieleverancier bieden speciale acties aan om klanten binnen te halen. Hiervan kun je gebruik maken en veel geld besparen. Toch is het oppassen geblazen met deze acties. Sommige kortingen gelden alleen voor een bepaalde periode. Ook kan het zijn dat je een contract moet afsluiten voor een langere periode. Achteraf kan dit soms toch veel geld kosten. Bekijk daarom de voorwaarden van een actie uitgebreid.

Vergelijk op basis van eigen gebruik
Ieder huishouden heeft een eigen energieverbruik. Daarom is een bepaalde energieleverancier niet de beste keuze voor iedereen. Zoek dus een aanbieder die voor jouw verbruik de beste deal aanbiedt. Door vooraf te bekijken wat het eigen gemiddelde energieverbruik in een aantal jaren, kun je van dit verbruik een goede inschatting maken.

Energievergelijker!
Een andere tip is om te kijken naar een energievergelijker. Je kunt hierbij een zoekopdracht opstellen. De vergelijker zoekt dan de beste deal voor jou. Een voorbeeld van een site die deze handig functie vervuld is Pricewise. Nadat je hier een aanvraag hebt ingediend over een nieuwe leverancier, zorgen zij dat alles soepel verloopt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.