Ads Top

GroenLinks: Geen Btw-verhoging, maar vergroening

GroenLinks wil de belasting op milieuvervuiling verhogen. Dat zegt fractievoorzitter Jesse Klaver. Vandaag maakte hij de belangrijkste inzet van zijn partij openbaar voor de gesprekken over een nieuw belastingstelsel.

Klaver stelt een vergroening van de belastingen van 2 miljard euro voor, door de energiebelasting te verduurzamen en vrachtverkeer, vlees het bebouwen van open ruimte en het lozen van restwarmte zwaarder te belasten.

Het geld dat wordt opgebracht met de belastingherziening moet wat Klaver betreft niet alleen gebruikt worden om lasten te verlichten, maar ook om te investeren in de koopkracht van mensen en duurzame energie.

Klaver: 'GroenLinks wil een fundamentele herziening van het belastingstelsel. Wij zitten niet aan tafel om de BTW te verhogen, maar omdat we klimaatverandering willen aanpakken, ongelijkheid willen terug dringen en mensen aan een baan willen helpen.'

De vergroeningsmaatregelen en aanpak van belastingontwijking die GroenLinks voorstelt zijn, in verschillende varianten, terug te vinden in de verkiezingsprogramma’s van ChristenUnie, D66 en de PvdA. De generieke verhoging van de BTW staat bij geen enkele partij in het verkiezingsprogramma.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.