Ads Top

Workshops duurzaam gebruik bermgras

Hoe zorg je als overheid voor een hoogwaardige verwerking van bermgras? Bijvoorbeeld tot duurzame energie? Drie workshops geven uitkomst. Georganiseerd door drie overheden, waaronder de provincie Flevoland. Ze zijn bedoeld voor wie zich bezighoudt met het beheer of de aanbesteding van bermgras.

De samenwerkende overheden nodigen betrokkenen uit om deel te nemen aan de drie workshops over het duurzaam, innovatief en hoogwaardiger aanbesteden en verwerken van bermgras.

De eerste workshop is op 30 juni 2015 van 9.30 uur tot 12.30 uur (locatie volgt nog). In september is de tweede workshop en in oktober of november de derde. In januari 2016 volgt een eindconferentie waarop de resultaten van de workshops worden gepresenteerd.

De workshops zijn onderdeel van het project Kansen voor bermgras. In dit project werken de gemeenten Haarlemmermeer, Amstelveen, de provincie Flevoland, de Amsterdam Economic Board en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland samen. Zo willen zij betrokkenen ondersteunen bij de aanbesteding en pilots op het terrein van innovatie, duurzaam en hoogwaardiger verwerking van bermgras. Behalve diensten die aanbesteden, zijn ook marktpartijen bij dit traject betrokken.

De workshops worden begeleid door Arjen Brinkmann van Brinkmann consultancy en expert op het terrein van innovatief aanbesteden Jan IJzerman. Ze hebben als doel één of meer concrete pilots voor het innovatief en duurzaam aanbesteden van bermgras te realiseren. En tegelijk aanbevelingen en handreikingen te formuleren die andere organisaties kunnen gebruiken bij toekomstige aanbestedingen.

Aan de workshops kan iedereen meedoen die zich bezighoudt met het beheer of de aanbesteding van bermgras. Dat geldt ook voor organisaties die in de projectperiode geen aanbesteding kunnen doen. Wel is het van belang dat de deelnemers draagvlak in de eigen organisatie hebben, belang hechten aan het leertraject en commitment tonen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.