Ads Top

Gunstig moment voor isolatie door laag BTW tarief

Per 1 juli 2015 wordt het BTW-voordeel voor renovatie en herstel van woningen afgeschaft, maar het gunstige BTW-tarief voor het uitvoeren van woningisolatie blijft vooralsnog gelden. Uit berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal blijkt dat de BTW-korting voor het toepassen van vloer-, dak-, gevel- of glasisolatie bij een gemiddelde eengezinswoning een voordeel kan opleveren van honderd tot bijna vierhonderd euro per maatregel.

In 2009 verlaagde de overheid het BTW-tarief voor vloerisolatie, dakisolatie en gevelisolatie van woningen van 21 naar 6 procent. Later kwam daar ook het plaatsen van dubbel glas bij. Dit lage tarief geldt alleen voor het arbeidsloon en niet voor materiaalkosten. De btw-korting levert een besparing van honderd euro op bij vloerisolatie oplopend tot bijna vierhonderd euro bij het laten isoleren van een schuin dak.

Milieu Centraal adviseert woningeigenaren om nu dit voordeel te pakken en te kijken welke mogelijkheden er voor energiebesparing in hun woning zijn. De tool www.verbeteruwhuis.nl helpt hen daarbij. Isoleren levert lagere maandlasten en meer comfort in huis op, en het draagt bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.