Ads Top

Arnhem kiest voor LED-verlichting

Alle openbare verlichting in Arnhemse wordt volledig uitgevoerd met energiezuinige LED-armaturen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.  Onderzoek wijst uit dat hiermee op termijn 40% bespaard kan worden op het elektriciteitsverbruik. Omdat de besparing op energiekosten de hogere aanschafkosten van de LED-verlichting compenseert kan de gehele operatie kostenneutraal worden uitgevoerd.

Sinds 2012 wordt in Arnhem op de hoofd- en ontsluitingswegen al standaard gebruik gemaakt van LED-verlichting. Daar komen nu de woonwijken, de fietspaden en bedrijventerreinen bij. Uitgangspunt is hierbij dat de LED-verlichting zal worden geplaatst zodra de huidige verlichting aan vervanging toe is. Bij herstructurering of bouw van nieuwe wijken zal standaard gebruik gemaakt geworden van LED-verlichting. De verwachting is dat over ongeveer 20 jaar heel Arnhem is voorzien van LED-verlichting.

Het besluit om in de stad over te gaan op energiezuinige LED-verlichting past naadloos in de duurzame ambities die stad heeft met haar programma Energie Made in [Arnhem]. Ook wordt een bijdrage geleverd aan het Nationaal Energieakkoord uit 2013 waarin Nederland als geheel streeft naar een energiebesparing van 50% in 2030.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.