Ads Top

Brandstofmotor schoner en zuiniger met behulp van waterstofgas

Het brandstofverbruik en de uitlaatgassen van grote industriële brandstofmotoren kunnen minder worden dankzij waterstofgas, aldus de Nederlandse ontwikkelaars van het FER-systeem. Momenteel hebben de uitvinders met het FER-systeem testen uitgevoerd welke een niet geringe brandstofbesparing van over de 10 procent laat zien; met een bijkomende emissie vermindering van 50 procent. Nu is het van belang om het FER-systeem verder te ontwikkelen en te testen op een laboratorium proefstand. Daartoe is een crowdfunding gestart op Kickstarter:

Het nut van waterstofgassystemen is geen vage technologie meer. Dit gezien meerdere marktpartijen met individuele praktijktesten positieve resultaten aantonen. De stap naar grote industriële brandstofmotoren is echter nooit ‘succesvol’ geïmplementeerd. De ontwikkelaars van het FER-systeem willen daar een verschil in maken.

Het FER-systeem maakt gebruik van een nieuw ontwikkelde industriële, reeds gepatenteerde, waterstof-generator. Daardoor is deze techniek gemakkelijk op te schalen voor toepassing op grote industriële brandstofmotoren. Door gebruik te maken van een separator tussen de kathode en de anodezijde van de waterstof-generator kunnen we zeer nauwkeurig en uiterst efficiënt de individuele gasproductie bepalen. Dankzij de verbeteringen levert de nieuwe cel een gasvermogen van meer dan tien liter-gas per seconde per kubieke meter reactorvolume; een fraai resultaat volgens de ontwikkelaars.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.