Ads Top

Energiearchitect verduurzaamt bedrijfsgebouw

Negen werkzoekenden in Midden-Brabant gaan aan de slag als energiearchitect. Ze gaan kijken hoe bedrijfsgebouwen in Midden-Brabant energiezuiniger gemaakt kunnen worden.

De start van het project is op 26 juni. Uit onderzoek is gebleken dat het mogelijk is om veel meer energie te besparen bij gebouwen op bedrijventerreinen. Werkgevers hebben niet het personeel in dienst om dit op te pakken. Daarvoor is de functie van energiearchitect in het leven geroepen. Zij hebben kennis van de technologie die nodig is voor energiezuinige maatregelen en hebben zicht op de kosten die bespaard kunnen worden. En ze weten met welke partijen ze kunnen samenwerken om gebouwen zo aan te passen dat ze minder energie verbruiken.

Energiearchitect is een nieuw beroep. De mensen die aan de slag gaan, zijn ervaren krachten die eerst in de bouw werkten. Het gaat om een proef op initiatief van de Midden-Brabantse ontwikkelingsmaatschappij voor energie en duurzaamheid (MOED), de gemeente, het UWV en de bedrijven Hoppenbrouwers, Van Wijlen, Sun-burst, FD Architecten en Evert Vrins Energie Advies.
De kandidaten krijgen een opleiding en een leer-/werkplek aangeboden. Via een test is gebleken dat ze geschikt zijn voor deze baan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.