Ads Top

Minder betalen voor energie

De energierekening van een gemiddeld huishouden duikt voor het eerst sinds 3 jaar onder de 1.700 euro. Een gemiddeld huishouden dat overstapt op het goedkoopste energiecontract kan maar liefst 350 euro per jaar besparen op gas en elektriciteit, stelt prijsvergelijkingssite Gaslicht.com.
.
“Het is opmerkelijk dat de jaarkosten zo laag zijn, ondanks de stijging van de energiebelasting en de heffing ‘opslag duurzame energie’”, zegt Sanne Bins van Gaslicht.com. “Redenen hiervoor zijn de lagere olieprijs, grote concurrentie, en veranderingen op de groothandelsmarkt. Hierdoor kan energie goedkoper worden ingekocht.” Energiebedrijven bieden volgens haar hoge welkomstpremies en lage actietarieven.

Ruim de helft van de Nederlanders (55 procent) is sinds 2004 één of meer keren overgestapt naar een andere leverancier. Maar 38 procent is in de afgelopen 10 jaar nog nooit geswitcht. Een belangrijke reden voor consumenten om niet te wisselen is dat ze tevreden zijn over de huidige leverancier, blijkt uit onderzoek van de ACM. Ook de angst voor ‘gedoe’ speelt hier een rol. “Mensen zijn soms bang dat ze even zonder stroom komen te zitten als ze overstappen”, zegt Bins. “Ze realiseren zich niet altijd dat het een puur administratief proces is.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.