Ads Top

Opbrengst zonnepanelen direct inzichtelijk met Toon

Vanaf nu is Toon, de intelligente thermostaat van Eneco, uitgebreid met een nieuwe functie waarbij de opbrengst van zonnepanelen direct af te lezen is. Toon Zon geeft op het display van Toon weer wat zonnepanelen opwekken, niet alleen in kilowattuur maar ook in euro's. Het is voor het eerst dat deze informatie direct wordt gekoppeld aan het energiecontract.

Met deze uitbreiding op Toon kan de gebruiker in een oogopslag op de display zien hoeveel elektriciteit de zonnepanelen opwekken. Vervolgens is het heel eenvoudig om per uur, dag, week, maand of jaar de verhouding te zien tussen het eigen verbruik en hoeveel stroom er in euro’s is terug geleverd aan het net.

Toon gebruikers ontvangen hiervoor extra software en een speciale kWh-meter in de meterkast. Deze leest de gegevens van de zonnepanelen op het dak uit en stuurt ze door naar de persoonlijke Toon in huis. De opbrengst van de zonnepanelen kan direct worden afgelezen in de woonkamer of op afstand via de Toon app’s. In overzichtelijke grafieken wordt de informatie ook over langere periodes weergegeven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.