Ads Top

De manieren om energie te besparen (i.m.)

Besparen is iets dat iedereen wilt. Hoe je dat doet is een tweede. Voor veel mensen is dit vaak onduidelijk. Daarom geven wij jou tips over hoe je het beste kunt besparen op energie!

Verwarming
De verwarming is heerlijk. Vooral in de winter draait deze overuren. In de zomer wordt deze soms aangezet, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Verwarming kost veel energie en is dus een post waar je op kunt besparen. Dit kun je leuk, gezellig of romantisch maken. Roep bijvoorbeeld een dag in de week uit als anti-verwarming dag. Op deze dag, gaat de verwarming helemaal uit. Om het toch warm te krijgen, kun je bijvoorbeeld met de kinderen een dekenfort bouwen of samen met een geliefde gezellig onder een dekentje liggen.

Wassen
De was kost ook veel energie. Door alleen volle wasmachines aan te zetten, kun je al veel energie besparen. Je hoeft dan namelijk minder wasmachines te draaien. Ook kun je wassen op een lagere temperatuur. Hierop wordt al veel ingespeeld door wasmiddelbedrijven. Deze ontwikkelen speciale wasmiddel die op een lagere temperatuur nog steeds goed schoonmaken.

De droger
Daarnaast heb je met de was natuurlijk ook de droger. Deze is handig als iets snel droog moet zijn, maar kan ook vervangen worden door de was op te hangen. In de zomer kan dit buiten, maar ook in de winter is dat prima te doen. Je kunt de was bijvoorbeeld op zolder ophangen aan een wasrek. Door te was op de hangen in plaats van in de droger te stoppen, kunnen gezinnen maar liefst €80 tot €110 per jaar aan energiekosten besparen.

Huishoudelijke apparaten
Huishoudelijke apparaten staan vaak aan, terwijl dat helemaal niet hoeft. Door deze uit het stopcontact te halen, kun je energie besparen. Loop eens een rondje om en in het huis. Daardoor kun je zien welke apparaten allemaal aanstaan, terwijl dat niet nodig is.

Energievergelijker
Je kunt ook op de energiekosten besparen, door het vergelijken van energiemaatschappijen. Vaak hebben deze leuke acties om nieuwe klanten binnen te halen. Een voorbeeld van een handige energievergelijker is Pricewise.nlhttp://www.pricewise.nl/ . Op deze site kun je op een makkelijke manier energiemaatschappijen vergelijken en een nieuw energiecontract afsluiten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.