Ads Top

Wageningen University wint voor derde maal op rij duurzaamheidsprijs SustainaBul

Voor de derde keer op rij heeft Wageningen University de SustainaBul-award ontvangen voor de meest duurzame kennisinstellingen (universiteiten en hogescholen) van Nederland.

De SustainaBul is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. De duurzaamheidsprijs is een initiatief van de studentenorganisatie Studenten voor Morgen. Op basis van een vragenlijst zijn alle deelnemende universiteiten en hogescholen door studenten beoordeeld op verschillende duurzaamheidsaspecten. Hierbij is niet alleen gekeken naar bijvoorbeeld waterverbruik, afvalverwerking en CO2-uitstoot. Ook de betrokkenheid van studenten en staf en de transparantie waarmee de onderwijsinstelling communiceert over het duurzaamheidsbeleid zijn meegenomen.

Duurzaamheidscoördinator van Wageningen University, Fennet van de Wetering is erg blij met de uitslag: “Elk jaar maken we stappen voorwaarts om de bedrijfsvoering van onze instelling verder te verduurzamen. Dan gaat het van het toepassen van de incentive energie tot het gebruik van recyclebare koffiebekers. Duurzaamheid is daarmee niet alleen iets van het facilitair bedrijfsonderdeel maar verspreidt zich door de hele organisatie. De slag van duurzaamheid naar Corporate Social Responsibility wordt nu op alle fronten gemaakt. Kijk bijvoorbeeld naar onze insteek van wetenschappelijke integriteit en de doelstelling om in 2030 energieneutraal te zijn.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.