Ads Top

Solide eerste halfjaar voor Gasunie

Gasunie heeft een solide eerste halfjaar achter de rug. De opbrengsten van 876 miljoen euro zijn in lijn met eerste halfjaar 2014. Het getransporteerd volume gas was echter lager ten opzichte van de eerste zes maanden van 2014 door verminderde productie van gas uit het Groningenveld. De geboekte capaciteit is op hetzelfde niveau gebleven.

Het bedrijfsresultaat is verder gedaald met 38 miljoen, grotendeels door hogere operationele kosten vanwege het meerjarig onderhouds- en vervangingsprogramma. Daarnaast zijn als gevolg van de verlaagde gasproductie uit het Groningenveld de benodigde kosten voor het op het gewenste kwaliteitsniveau brengen van gas uit andere bronnen gestegen.

Onze Nederlandse netbeheerder GTS speelt een rol in het opvangen van de gevolgen van de verlaagde gasproductie uit Groningen. Dit gebeurt door gas uit andere bronnen via kwaliteitsconversie geschikt te maken voor gebruik in de laagcalorische G-gasmarkt (huishoudens). Om dit ook voor de langere termijn te kunnen blijven doen, bereiden de Gasunie de uitbreiding van de bestaande stikstofcapaciteit voor. 'Hierdoor kunnen we de leveringszekerheid in Nederland en omringende landen op het gewenste hoge niveau houden.'

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.