Ads Top

Solyclette: Utrecht promoot zonne-energie tijdens de tour

Dat de Tour de France op 4 juli in Utrecht start weet iedereen. Utrecht grijpt deze mogelijkheid aan om op ludieke wijze haar status als koploper op het gebied van zonne-energie aan de rest de rest van de wereld te tonen. Op het Kromme Rijn College in Utrecht liggen de komende weken zonnepanelen in de vorm van een fietser. De Solyclette!

Utrecht heeft het hoogste aantal zonnepanelen per inwoner van de G4-steden (4.000 in totaal) en is verkozen tot Solar City 2015. Bovendien is in Lombok onlangs het eerste slimme laadnet ter wereld in gebruik genomen. Dit biedt een grote groep bewoners en bedrijven de mogelijkheid om met behulp van zonnepanelen en elektrische deelauto’s in hun eigen schone energiebehoefte te voorzien en via slimme techniek onderling zonnestroom uit te wisselen, ook als de zon niet schijnt.

Wethouder Lot van Hooijdonk van duurzaamheid is enthousiast over het idee voor de tour panelen. “Ik ben heel enthousiast dat LomboXnet en newSolar de mogelijkheid hebben gegrepen om zonne-energie tijdens de tour onder de aandacht te brengen. Een wereldpodium voor onze gezamenlijke ambities voor het opwekken en gebruiken van duurzame zonnestroom’.
 
Ook op andere plekken langs het parcours zijn zonnepanelen in grote aantallen te bewoners op onder meer het Beatrixgebouw aan het Jaarbeursplein, het dak van VvE Vondelparc aan de Vondellaan en een solar smart flower op de hoek van de F.C. Donderstraat.
Na het bezoek van de Tour de France wordt het systeem afgebouwd en zal het hele dak bedekt zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.